Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РосЗМІ оприлюднили нові деталі "українських диверсій" в Криму

Середа, 17 серпня 2016, 05:33

У кримінальній справі про загибель в окупованому Криму офіцера ФСБ Романа Каменєва і бійця-контрактника ВДВ Семена Сичова поки немає ні обвинувачених, ні підозрюваних.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на джерело, близьке до розслідування.

Як пише газета, отримавши 6 серпня оперативну інформацію, що ймовірні посібники "диверсантів" Євген Панов і Андрій Захтєй найближчої ночі готуються зустрічати загін , який нібито прибуває з-за кордону, співробітники відділу супроводу оперативних заходів (ОСОМ) розділилися на три групи. Одну з них очолив начальник відділу підполковник Каменєв.

Місце зустрічі "розвідників з посібниками" було відомо лише умовно - в районі прикордонного з Україною села Суворове, - тому російським спецназівцям довелося розділитися.

П'ять озброєних людей вийшли в квадрат Каменєва. Він спочатку крикнув: "Стояти, працює ФСБ!" і один з диверсантів відкрив вогонь з автомата "на голос". Поранення співробітника ФСБ були смертельними.

За словами співрозмовника "Ъ", захват так званих диверсантів зайняв буквально кілька секунд - російські спецназівці ліквідували двох, а ще трьох затримали.

Поки неясно, хто стріляв в Каменєва. Його вбивця може бути як серед живих, так і серед мертвих. Проводяться слідчі заходи, пише газета.

Після нічної спецоперації в Суворовому залишалося неясним, скільки всього було "диверсантів" і чи всю групу вдалося знешкодити. Тож 7 серпня проходили масштабні пошукові заходи в північній частині Криму. Виявити другу групу так званих диверсантів вдалося на 23 годину, причому вже не в районі Суворова, а на схід, на самому кордоні з Україною, в заболоченій місцевості біля затоки Сиваш.

Десантник 247-го десантно-штурмового полку, який чергував там в цей момент, виявив підозрілих людей з автоматами.

Через кілька секунд наверх піднявся в повному складі бойовий розрахунок посилення, в складі якого був і єфрейтор Сичов.

Російські десантники спробували окриками зупинити людей, які з'явилися з плавнів, проте ті кинулися назад в зарості очерету і, сховавшись в них, відкрили вогонь з автоматів, стверджує джерело "Ъ". Військові РФ були в бронежилетах. Однак Сичов все-таки отримав поранення і помер в автомобілі реанімації.

Співрозмовник газети стверджує, що нападники втекли в повному складі.

Як відомо, у середу, 10 серпня, російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: