Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дії КОРД в Держприкордонслужби перевірять на адекватність - Матіос

Четвер, 18 серпня 2016, 03:16
Дії КОРД в Держприкордонслужби перевірять на адекватність - Матіос
Радіо Свобода

Дії співробітників спецпідрозділу КОРД, які проводили обшук в будівлі адміністрації Держприкордонслужби у вівторок, будуть окремо перевірені на предмет "адекватності застосованих заходів".

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Інтерфакс-Україна.

"Слідчі дії проводилися військовими правоохоронними органами ... до них було залучено підрозділ КОРД. Після перегляду поширеного відео заходу є, можливо, питання щодо надмірності їх активності. Але порушень закону не було. Перевірка буде призначена, це визначено генеральним прокурором. Спецкомісія, як з боку МВС, так і прокуратури, дасть оцінку адекватності застосованих заходів", - сказав він.

Разом з тим, він підкреслив, що даний обшук ніяк не вплинув на роботу Держприкордонслужби.

"Була здійснена спроба недопуску з погрозою застосування зброї. Спробували не допустити в конкретні кабінети, які визначив суд. Але після заходу ніякого порушення роботи, про що волала Держприкордонслужба, не було", - підкреслив Матіос.

Головний військовий прокурор також повідомив, що "свідок, представник іноземної держави, звертався до слідчого з неоднозначною пропозицією - припинити кримінальне провадження щодо Держприкордонслужби, оскільки це питання вирішене і у Львові і в Києві".

"Так ось для встановлення, з ким погоджено прорив технікою нашої території, вирубку лісів Закарпаття і було прийнято рішення про проведення таких слідчих дій", - розповів Матіос.

Головний військовий прокурор також поінформував, що у справі про вирубку лісу на держкордоні в Закарпатській області 4 офіцери Держприкордонслужби вже притягнуто до відповідальності.

"Я думаю, що за місяць-два слідство буде завершено, і ми почуємо всіх "героїв".... У мене немає особистих претензій, я ненавиджу всіх, хто краде на війні", - підкреслив Матіос.

Як відомо, на днях між Держприкордонслужбою і Генпрокуратурою виник конфлікт.16 серпня в офісі Державної прикордонної служби в Києві головна військова прокуратура і КОРД проводили обшуки у справі про вирізаний ліс на кордоні на Закарпатті.

Слідчі дії проводилися у рамках розслідування кримінального провадження за фактами співучасті військових службових осіб ДПС у чисельних незаконних рубках 7663 дерев цінних порід (ясень, дуб, бук) у прикордонній зоні України та їх подальшому збуті за кордон, чим спричинено шкоду державі на орієнтовну суму понад 19 млн грн, зазначали в ГПУ.

Самі ж прикордонники назвали подібні дії Генпрокуратури "популізмом", заявивши, що співпрацюють зі слідством.

Речник Державної прикордонної служби Олег Слободян в коментарі "Українській правді" зазначив, що силовикам не потрібно було штурмом брати ДПС, оскільки у слідчих були пропуски в приміщення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: