Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд зобов'язав Росію виплатити понад мільйон гривень вимушеній переселенці

Середа, 24 серпня 2016, 15:19

Голосіївський райсуд Києва зобов'язав Росію виплатити колишній в.о. голови Луганської ОДА Ірині Верігіній 1 107 950 гривень за збитки, завдані їй як вимушеній переселенці.

Як повідомила Верігіна на своїй сторінці в Facebook, таке рішення було прийнято 23 серпня.

 

"Стягнути з держави Російська Федерація на користь Верігіної Ірини Костянтинівни: в рахунок відшкодування збитків грошові кошти в розмірі 114 750 грн., що на день пред'явлення позовних вимог до суду за офіційним курсом НБУ еквівалентно 4 625 євро; в рахунок відшкодування моральної шкоди 985 950 грн., що на день пред'явлення позовних вимог до суду за офіційним курсом НБУ еквівалентно 35 000 євро; судовий збір в розмірі 7 250 грн.", - йдеться в рішенні суду.

Як зазначає сайт руху "Сила права", який забезпечував захист інтересів Верігіної в суді, 4 березня 2016 року вона звернулася до Голосіївського райсуду Києва із заявою про встановлення юридичного факту того, що вона стала вимушеною переселенкою в результаті російської збройної агресії і окупації частини території Луганській області України.

18 березня 2016 року суд встановив юридичний факт вимушеного переселення Верігіної в результаті російської збройної агресії.

27 травня 2016 року Верігіна подала до Голосіївського райсуду позовну заяву про стягнення моральної та матеріальної шкоди з Російської Федерації, як держави-агресора.

30 травня 2016 року за заявою Верігіної про забезпечення позову суд "наклав арешт" на 3 мільярди доларів російського кредиту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування