Більше половини українців підтримують вступ до Євросоюзу

П'ятниця, 26 серпня 2016, 00:46

Більше половини українців (51%) в якості інтеграційного напрямку країни вибирають вступ до Європейського Союзу.

Про це свідчать оприлюднені в четвер результати соціологічного опитування компанії Research & Branding Group, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з даними соцопитування, протилежний вектор (вступ до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном) вибрали б 13% жителів України.

Частина респондентів воліли б не приєднуватися до жодного із зазначених інтеграційних об'єднань (27%) або не визначились з відповіддю (9%).

Результати опитування також засвідчили, що протягом останніх 7 місяців чотири з десяти українців (40-42%) декларують готовність скористатися можливостями, які для них відкриє введення безвізового режиму з Євросоюзом.

Дослідження проведено 7-15 липня серед жителів України (за винятком АР Крим, м Севастополь, непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей). Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України за регіоном проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 1795 респондентів. Очікувана середня похибка вибірки складає ± 2,4%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування