В селі на Одещині вбили дитину: громада влаштувала погроми, вимагає виселити ромів

Неділя, 28 серпня 2016, 14:33
В селі на Одещині вбили дитину: громада влаштувала погроми, вимагає виселити ромів

На Одещині у с.Лощинівка (Ізмаїльський район) вбивство 8-річної дитини спровокувало масові заворушення, поліція затримала підозрюваного у злочині,  громада висунула вимогу виселити ромів із села. 

Як повідомляє видання "Думская.net", тіло дитини зі слідами насильницької смерті було знайдено 27 серпня у покинутому будинку на околиці населеного пункту.

Поліція виявила підозрюваного, ним виявився 20-річний мешканець Лощинівкі.  Правоохоронці не виключають, що дитину було зґвалтовано, але точно це встановити може тільки судово-медична експертиза, зазначає видання.

"У скоєнні вбивства дівчинки 2007 року народження обгрунтовано підозрюється 20-річний мешканець села, якого притягнуто до відповідальності, згідно зі ст.115 Кримінального кодексу України", - повідомили у поліції.

За даними ЗМІ, після затримання підозрюваного у селі спалахнули масові заворушення.

"Натовп з понад трьохсот  людей почав громити будинки сусідів чоловіка - місцевих ромів, які завчасно покинули Лощинівку. Погромники зупинилися тільки після втручання місцевої влади. Ситуація залишається напруженою, у понеділок в селі має відбутися Віче", - пише "Думская".

Видання зазначає, що учасники заворушень і власники розгромлених осель належать до різних етнічних груп.

Як повідомляє портал БессарабияInform, підозрюваний у злочині є ромом і громили будинки представників ромської національності.

За даними поліції, наразі проводяться опитування та інші слідчі дії за фактами пошкодження чи знищення майна мешканців,  за ст.194 КК України відкрито кримінальне провадження.

До Лощинівки, де переважно проживають представники болгарської національності, прибули також представники районної та обласної поліції, які координують дії підрозділів патрульних поліцейських та спецпризначенців  для забезпечення публічного  порядку. 

На зборах 28 серпня громада висунула вимогу виселити з населеного пункту всіх представників ромів, які мешкають у Лощинівці, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Мешканці села вимагали від присутніх депутатів сільради провести екстрену сесію, яка підтримала б рішення зборів села. Відповідну сесію було проведено одразу ж, депутати сільради підтримали рішення громади.

Під час зборів громади жителі дізналися, що до населеного пункту повернулися три представниці ромської національності, які залишили Лощинівку напередодні. Мешканці спробували розправитися з ними, але жінок захистив поліцейський спецназ.

 
фото ірина золотарьової
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...