Українські політики втрутилися в американські вибори – Financial Times

Понеділок, 29 серпня 2016, 13:47

Українські політики ведуть кампанію проти кандидата в президенти США від Республіканської партії мільярдера Дональда Трампа.

Про це у своїй статті пише впливова британська газета Financial Times.

Перспектива лідерства Трампа, який позитивно висловлюється про Росію та її президента Володимира Путіна, змусила політичне керівництво України зробити те, чого воно не робило ніколи раніше: непрямо втрутитися в американські вибори, йдеться зокрема в матеріалі.

Мова йде про публікацію документів "чорної бухгалтерії ПР", в яких фігурує прізвище глави передвиборчого штабу Трампа Пола Манафорта, в результаті чого він був змушений піти у відставку.

"Президентство Трампа змінило б проукраїнський порядок денний в американській зовнішній політиці", – зазначив у коментарі FT депутат Сергій Лещенко, який першим оприлюднив сторінки "чорної бухгалтерії ПР".

"Для мене було важливо показати не лише корупційний аспект, а й те що він (Трамп – ред.) – проросійський кандидат, який може порушити геополітичну рівновагу в світі", – додав він.

Українських політиків також обурила роль команди Трампа у виключенні з програми республіканців пункту про постачання зброї Україною.

Лещенко та інші політичні гравці Києва кажуть, що продовжать докладати зусиль щодо ослаблення позицій кандидата, який нещодавно заявив про готовність визнати анексований Крим російським зазначивши: "народ Криму, з того, що я чув, вибрав бути з Росією, а не з Україною".

Лещенко додає, що більшість українських політиків "на боці Хілларі Клінтон".

Деякі міжнародні оглядачі зазначають: якщо кандидат від республіканців програє у листопаді, то можна вважати, що дії Києва зіграли в цьому принаймні невелику роль.

Як відомо, останнім часом у США розгорівся скандал через допомогу Манафорта екс-президенту Віктора Януковичу.

НАБУ підтвердила перебування імені Манафорта серед списків "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 млн доларів. Наразі за цією справою ведеться розслідування.

Сам Манафорт заперечує отримання цих виплат.

Детально про Манафорта і "чорну бухгалтерію читайте в матеріалі УП: "Рукописи не горять. Пол Манафорт в тіньовій бухгалтерії партії Януковича".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News