Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долю системи e-декларування вирішать в останній день літа

Вівторок, 30 серпня 2016, 17:29

31 серпня Держслужба спеціального зв’язку та захисту інформації планує надати експертний висновок комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій чиновників.

Того ж дня проведуть засідання експертної ради для ухвалення рішення стосовно відповідності КСЗІ реєстру вимогам нормативних документів із технічного захисту інформації та видачі Атестату відповідності, інформує Держспецзв’язку.

Позитивне рішення про сертифікацію експертна рада прийме на підставі позитивного експертного висновку.

"До цього моменту офіційні заяви та публічні твердження про те, що Держспецзв’язку зобов’язаний видати Атестат, можуть бути розцінені і кваліфіковані як протиправний тиск на експертів, а також посадових осіб державного органу", – наголошує відомство.

Раніше президент і прем’єр-міністр зобов’язали Держспецзв’язку усунути недоліки, допущені компанією-розробником стосовно КСЗІ системи e-декларування, та забезпечити умови легітимного запуску реєстру Національної агенції з запобігання корупції до 31 серпня.

Станом на 30 серпня процедури проведення державної експертизи КСЗІ реєстру завершуються в установленому порядку.

23 серпня від НАЗК надійшла повна наявна організаційно-технічна документація на фазу 1 Реєстру, а також уклали угоду про передання НАЗК прав за інституційним договором між ПРООН та ДП "Українські спеціальні системи" стосовно обладнання Реєстру.

25 серпня внесли зміни до техзавдання на створення КСЗІ Реєстру стосовно виключення можливості автентифікації користувачів засобами "BankID" і уклали договір між НАЗК та Державним НДІ спеціального зв’язку та захисту інформації з корегування документації та програмного забезпечення в частині побудови КСЗІ Реєстру.

Також 25 серпня уклали додаткову угоду між НАЗК та Державним центром кіберзахисту та протидії кіберзагрозам до договору на проведення експертизи.

29 серпня завершили корегування документації та програмного забезпечення в частині побудови КСЗІ Реєстру, яке виконувала дочірня компанія ДССЗЗІ – Державний центр кіберзахисту та протидії кіберзагрозам.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування