Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄСПЛ почав розгляд скарги проти України у справі MH-17

Субота, 6 серпня 2016, 08:00

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) почав розглядати скаргу проти України у справі про катастрофу малазійського боїнгу рейсу MH-17, що був збитий на сході країни 17 липня 2014 року.

Про це пише "Комерсант".

Заявники, громадяни Німеччини, у своїй скарзі стверджують, що "літак був під контролем української служби повітряного транспорту і управлявся ліцензованим і кваліфікованим екіпажем, а українська влада не змогла захистити життя їхніх родичів тим, що не закрила повністю повітряний простір над регіоном, в якому триває військовий конфлікт і через який проходив рейс MH17".

Посилаючись на адвоката позивачів Ельмара Гімуллу, ЗМІ повідомляли, що заявники вимагають від України компенсацію в € 1 млн: на їхню думку, український уряд не закрив повітряний простір, оскільки не хотів відмовлятися від "мільйонів доларів", які отримує від прольоту над своєю територією більш 700 рейсів щодня.

При цьому заявники повинні переконати ЄСПЛ, що вони вичерпали варіанти правового захисту в українських судах, як цього вимагає Європейська конвенція з прав людини.

Також газета нагадує, що ЄСПЛ отримав скарги проти РФ і президента Володимира Путіна від 33 родичів пасажирів рейса MH17 з Малайзії, Австралії і Нової Зеландії, які вимагають виплати компенсації $ 10 млн за кожного загиблого пасажира.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування