Росія збільшила поставки пива в Україну за рахунок Донбасу - ЗМІ

Вівторок, 13 вересня 2016, 08:12

Попри введене Україною ембарго на російську продукцію, РФ збільшила поставки пива у 2016 році в три рази за рахунок окупованих територій Донбасу.

Про це пише російська газета Комерсант.

На частку України в структурі експорту російського пива за підсумками півріччя припало більше 60%, а обсяг поставок на територію цієї держави збільшився більш ніж в три рази.

Основна частина припала на продукцію "Очаково", "Липецкпиво" і Московської пивоварної компанії (МПК).

Співрозмовник видання пояснив поставки підписаними в цьому році контрактами з чотирма великими компаніями з ОРДО і ОРЛО: "Ми доставляємо їм продукцію самовивозом".

За словами менеджера "Липецкпива", в тих же регіонах присутня також продукція "Очаково" і МПК. Опитані виданням міжнародні виробники пива Efes, Carlsberg, Anheuser-Busch InBev і Heineken заявили, що не возять продукцію з Росії в Україну.

За інформацією директора ЦІФРРА Вадима Дробиз, крім пива на непідконтрольні владі України території ОРДЛО поставляються і інші російські алкогольні товари, зокрема горілка і вино. "Це роблять ті компанії, які або вже знаходяться під санкціями, як, наприклад, кримська "Массандра", або ті, хто не боїться під них потрапити", - каже Дробиз.

Рік тому гендиректор "Татспиртпрома" Ірек Міннахметов, розповідаючи "Комерсант" про п'ятикратне зростання експорту горілки підприємства, згадав Донбас в якості одного з напрямків поставки продукції.

Ембарго діє з 10 січня 2016 року і в даний час його термін встановлений до 31 грудня 2017 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування