E-декларацію з високопосадовців подав лише 1 член Кабміну

Вівторок, 13 вересня 2016, 10:25
E-декларацію з високопосадовців подав лише 1 член Кабміну

В Реєстрі електронних декларації досі відсутні декларації про доходи високопосадовців, більшість декларантів – держслужбовці середньої ланки, судді й прокурори.

Про це йдеться у повідомленні голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак у Facebook.

"Наразі маємо 1908 користувачів (бази – ред.) та 195 внесених до Реєстру декларацій. Це 111 щорічних декларацій (за 2015 рік), 27 повідомлень про зміни в майновому стані, 51 декларація держслужбовців перед звільненням та 6 декларацій, поданих суб’єктами декларування, які є кандидатами на посаду", – написала вона.

"Більшість декларантів – начальники й заступники (голів) відділів, керівники апаратів, судді й прокурори. В Реєстрі досі відсутні декларації високопосадовців – президента, глави уряду, народних депутатів, міністрів. Єдиним, хто наразі публічно відзвітував про свої доходи, є заступник міністра енергетики та вугільної промисловості", – повідомила Корчак.

"Також, в Реєстрі зафіксована інформація про зміни в майновому стані одного з депутатів Верховної Ради України. Процес триває", – додала голова НАЗК

Як відомо, 31 серпня голова Держспецзв’язку Леонід Євдоченко передав керівнику НАЗК атестат відповідності комплексної системи захисту інформації е-декларування – і з опівночі 1 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему електронних декларацій.

Однак перший час система працювала не цілком справно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування