Новим прем'єром Вірменії став чиновник "Газпрому"

Вівторок, 13 вересня 2016, 11:22

Новим прем'єр-міністром Вірменії став Карен Карапетян, який в останні роки працював у російському "Газпромі", а в 2010-11 роках обіймав посаду мера Єревана.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на апарат президента Вірменії Сержа Саргсяна, відповідний указ Саргсян підписав у вівторок.

"Призначити Карена Карапетяна прем'єр-міністром Республіки Вірменія", – йдеться в документі.

53-річний Карапетян практично всю свою кар'єру працював в енергетичній сфері, у тому числі в уряді. У 2001-10 роках працював головою правління - генеральним директором спільного підприємства "АрмРосгазпром", яке згодом повністю стало дочірнім підприємством російського "Газпрому".

У 2010-11 роках обіймав посаду мера Єревана.

З 2011 року Карапетян працював у Москві першим віце-президентом "Газпромбанку", а з 2012 року – за сумісництвом – заступником генерального директора компанії "Газпром Міжрегіонгаз", а з минулого року – заступником генерального директора з міжнародних проектів фірми "Газпром енергохолдинг".

 

Кандидатура Карапетяна була одностайно ухвалена у четвер правлячою Республіканською партією Вірменії, яку очолює Саргсян.

Як відомо, у четвер прем'єр Вірменії Овік Абрамян, який очолював уряд з квітня 2014 року, оголосив про свою відставку. Це сталося після тривалої кризи.

У липні кілька десятків озброєних людей захопили територію поліцейської дільниці в Єревані, вимагаючи свободи опозиціонерам і відставки уряду. Протистояння спровокувало антиурядові акції протесту, що вилилося у політичну кризу в країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...