Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звіт ОБСЄ показав, скільки "зелених чоловічків" в'їхали з РФ на Донбас

Вівторок, 13 вересня 2016, 13:45

Найбільша кількість людей в камуфляжі перетинала кордон через неконтрольовані Україною Гуково та Донецьк в РФ у тиждень, на який припало святкування Дня незалежності.

Такими є данні спостережної місії ОБСЄ на російських контрольно пропускних пунктах на кордоні з Україною у Гуково та Донецьку (РФ) за період з 2 серпня по 6 вересня.

Так, в тиждень з 23 по 30  серпня кількість людей у камуфляжі, які в'їхали в Україну становила майже 60 осіб. У попередні тижні кількість людей у камуфляжі, які в'їжджали в Україну не перебільшувала 40.

За динамікою, людей у камуфляжі більше виїжджали з України, ніж в'їжджали в неї у вказаний період.

 

Крім того, місія ОБСЄ констатує рух потягів через неконтрольований Україною кордон з РФ.

Кількість потягів в Україну збільшувалась  в період з 9 п 16 серпня та з 23 по 30 серпня.

Як відомо, українська розвідка наполягає, що зброю РФ незаконно завозить в Україну саме залізницею.

Протягом вказаного періоду кількість вантажівок, які в'їжджали на окупований Донбас через вказані пункті, перевищували кількість машин, що виїжджали.

 

Як відомо, ситуація в зоні АТО суттєво загострилася у серпні. Кількість обстрілів сягала майже сотні на добу. Українська розвідка регулярно повідомляла про завезення Росією на окуповану територію військової техніки, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Як відомо, місії ОБСЄ, яка працює лише на двох пунктах пропуску – у Гуково та Донецьку – продовжили строк мандату до 31 жовтня 2016 року.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...