Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пограбований у Монако банкір-українець не звертається до консула

Четвер, 15 вересня 2016, 10:42

Пограбований у серпні у Королівстві Монако громадянин України Сергій Дядечко - власник банку "Союз" та колишній віце-президент банку "Родовід", й ще президент баскетбольного клубу "Монако", не звертався по правову допомогу до консульства України у Франції.

Про це "Укрінформу" розповіли у відділі консульсько-правових питань посольства України у Франції, чия юрисдикція розповсюджується і на Монте-Карло.

"Жодна людина з таким прізвищем не зверталася до нас із заявою про надання правової чи консульської допомоги. У разі звернення, консульство готово допомогти у межах своєї компетенції та чинного законодавства", – сказав перший секретар українського консульства у Франції Олександр Плодистий.

Він додав, що про факт пограбування йому стало відомо з місцевих ЗМІ.

Почесний консул України у Ніцці Марк Івасилевич також дізнався про пограбування з французької та монакської преси.

"Особисто я не знайомий з паном Дядечком, але мені добре відомо, що його вважають представником українських олігархів на Лазуровому узбережжі, він вхожий до оточення принца Монако Альберта ІІ, підтримує з ним ділові відносини, оскільки володіє єдиним у князівстві БК "Монако", – зауважив він.

У комісаріаті поліції Монако коментувати хід розслідування інциденту телефоном відмовилися, хоча підтвердили факт відкриття кримінального провадження.

Джерела "Укрінформу" зазначають, що родина Дядечків мешкала у центрі Монте-Карло в розкішних апартаментах Principaute з дивовижним видом на Середземне море площею 1 тис кв. метрів.

Варто зазначити, що у цьому районі вартість навіть невеличкої двокімнатної квартири загальною площею 65 кв. м згідно даними місцевих ріелторів становить близько 3 млн євро.

Власне саме пограбування сталося між 12 та 13 серпня, хоча сам факт проникнення в оселю Дядечків власники виявили лише 26 серпня.

Відомо, що грабіжники винесли сейф вагою 250 кг, у якому знаходилися прикраси, готівка і документи. Про це, зокрема, наприкінці серпня написало місцеве видання Nice-Matin, зазначивши, що вартість пограбованого власники оцінюють у 2 млн євро.

Зухвале пограбування набуло у Монако особливого розголосу, оскільки резиденція, де розташовані апартаменти Дядечка охороняється цілодобово.

Як з’ясувало слідство, невідомі зловмисники вимкнули сигналізацію, і судячи з усього, металевий сейф вагою у чверть тонни вивезли через підземну парковку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування