Для остаточного рішення щодо Мартиненка НАБУ чекає один документ

Четвер, 22 вересня 2016, 11:56

Національне антикорупційне бюро чекає документи зі Швейцарії для прийняття остаточного рішення у кримінальному провадженні, в якому фігурує колишній депутат Верховної Ради від фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко.

Про це в інтерв'ю "Україньким новинам" повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Я терпляче спостерігаю за істерією, яку створюють адвокати Мартиненка. Але остаточне рішення у цій справі буде", – запевняє він.

За словами Ситника, основний масив роботи вже зроблено.

"Розслідування трохи затяглося, бо вивчалися кілька епізодів, пов'язаних з різними країнами: Узбекистаном, Казахстаном, Чехією, Австрією, Швейцарією і Латвією. Ми чекаємо останні документи зі Швейцарії, де слідчі органи розслідують свою справу, яка фактично пов'язана з нашою", – сказав він.

Ситник не виключив, що зі Швейцарією може бути створена спільна міжнародна слідча група для розслідування діяльності Мартиненка.

Також він повідомив, що у справі Мартиненко Чехія передала НАБУ інформацію про банківські рахунки і свідчення окремих громадян.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування за фактом одержання хабарів на суму 30 мільйонів франків при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства "Skoda JS".

Також НАБУ мало допитати Мартиненка у справі ОПЗ.

Детально про справу Мартиненка читайте тут.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування