Bellingcat: гумконвой в Сирії бомбили російськими бомбами

П'ятниця, 23 вересня 2016, 07:03

На фотографіях, які були зроблені на місці знищення колони з гуманітарною допомогою в районі міста Алеппо, можна побачити частини російських авіабомб.

Про це заявила міжнародна група розслідувань Bellingcat.

Знімки зробили спеціально для аналітичної групи представники загону сирійської цивільної оборони.

 

Члени групи стверджують, що на опублікованих фото видно місце розташування уламків, в тому числі місце, де, ймовірно, авіабомба пробила дах будівлі.

 

Фотографія дозволяє однозначно ідентифікувати фрагмент боєприпасу. Це - хвостова частина осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270.

 

ОФАБ-250-270 - це некеровані бомби радянського/російського виробництва. Раніше було широко задокументоване використання бомб цього типу як сирійською, так і російською авіацією в ході авіаударів в Сирії. Ці бомби не використовуються авіацією НАТО, зокрема безпілотниками типу "Predator".

Як повідомлялося, за даними американської розвідки, два російські винищувачі Су-24 перебували в небі над колоною з гуманітарною допомогою в Сирії в момент її обстрілу. Чиновники роблять висновок, що удари по вантажівках завдала російська авіація.

В результаті авіаудару по автомобілях гуманітарного конвою в районі міста Алеппо загинули близько 20 осіб, у тому числі співробітник міжнародної організації "Червоного Хреста і Червоного Півмісяця".  18 з 31 вантажних автомобілів ООН і "Червоного Півмісяця" були знищені.

Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини повідомляв, що авіаудари завдав або сирійський, або російський літак.

Представник Державного департаменту США Джон Кірбі заявив, що сирійський режим та РФ знали маршрут обстріляного конвою.

Перемир'я в Сирії було оголошено 12 вересня. 19 вересня влада Сирії заявила, що припиняє дотримуватися "режиму тиші".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування