Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат очікує рішення щодо переведення Умерова в кардіологію

Субота, 3 вересня 2016, 03:34
Адвокат очікує рішення щодо переведення Умерова в кардіологію

Захист Ільмі Умерова очікує, що наступного тижня надійде відповідь на клопотання про переведення заступника голови Меджлісу кримських татар на лікування в кардіологічне відділення сімферопольської лікарні.

Про це в коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії розповів адвокат Микола Полозов.

"Ми подали вчора низку клопотань. Це клопотання про направлення Умерова для лікування з профільного захворювання в клінічну лікарню, клопотання про звільнення його від проходження лікування в стаціонарній психіатричній клініці за станом здоров’я, а також клопотання про повернення оригіналів медичних документів, які слідчий вилучив без відповідного протоколу виїмки", – розповів Полозов.

За його словами, стан здоров’я Ільмі Умерова залишається стабільним, але дуже важким.

Засідання лікарської комісії, яка зробить висновок судово-психіатричної експертизи, призначене на 7 вересня.

На 13 вересня заплановане засідання підконтрольного Росії Верховного суду анексованого Криму за апеляційними скаргами захисту Умерова.

Як повідомлялось, на 3 вересня з ініціативи адвокатів Миколи Полозова й Марка Фейгіна заплановано акції на підтримку Умерова в Україні, а також у столицях низки держав Європи й у Канаді. Зокрема, вони пройдуть у Києві й Луцьку, у Торонто, Празі, Варшаві, Берліні, а також у Москві й Санкт-Петербурзі.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування