Суддя Чаус перебуває у Криму – Холодницький

Вівторок, 6 вересня 2016, 10:04
Суддя Чаус перебуває у Криму – Холодницький

Парламентський комітет з правової політики і правосуддя проголосував за позбавлення недоторканності судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві.

Про це повідомляє у вівторок журналіст Сергій Андрушко.

Крім того на засіданні комітету антикорупційний прокурор Назар Холодницький повідомив, що за його даними Чаус знаходиться в анексованому Росією Криму.

Як повідомлялося, на засіданні 6 вересня Верховна Рада має розглянути питання надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт судді Чауса.

Спікер Андрій Парубій також зазначив, що парламент поставить питання правоохоронцям, "як могло статися так, що суддя Чаус втік".

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабарі. Зокрема 100 і 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення.

11 серпня судді Чаусу повідомлено про підозру в отриманні хабара.

Солом'янський районний суд Києва 25 серпня заарештував квартиру і автомобіль судді Дніпровського райсуду Києва і відмовився заарештувати його земельну ділянку і автомобіль матері.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...