Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США критикують РФ за включення "Левада-центру" в список іноземних агентів

Середа, 7 вересня 2016, 04:00

США стурбовані в зв'язку з внесенням російської неурядової організації "Левада-центр" в список організацій - іноземних агентів Росії.

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер, передає Інтерфакс-Україна.

"На наш погляд, включення "Левада-центру" в цей список небажане, з урахуванням їх функції", - сказав він у вівторок на брифінгу у Вашингтоні.

Тонер зазначив, що США неодноразово доносили до російської сторони "на різних рівнях" свою точку зору стосовно закону про іноземних агентів.

Мін'юст РФ раніше повідомив, що АНО "Аналітичний Центр Юрія Левади" 5 вересня за результатами позапланової перевірки включено до реєстру "некомерційних організацій, що виконують функції іноземного агента".

Про свою стурбованість цим рішенням вже заявили в Євросоюзі.

"Рішення, яке орієнтоване на діяльність "Левада-центру", провідної неурядової організації Росії, що здійснює опитування та соціологічні дослідження, викликає особливе занепокоєння напередодні виборів до Державної Думи 18 вересня", - йдеться в заяві офіційного представника Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС), поширеноій у вівторок в Брюсселі.

У документі наголошується, що кількість російських неурядових організацій, оголошених в РФ "іноземними агентами" збільшилася до 141 відколи в 2012 році набрав чинності відповідний закон.

"Ми знову закликаємо російську владу переглянути свої рішення щодо визначення категорії російських НКО як" іноземних агентів ", які явно спрямовані на обмеження їх незалежності і загрожують самому їх існуванню", - заявив представник ЄЗС.

Як повідомлялося, "Левада-центр" має намір оскаржувати включення в список іноземних агентів, але на час розгляду буде займатися виключно маркетинговими дослідженнями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: