Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман: Ліцензії "1+1" нічого не загрожує

Четвер, 29 грудня 2016, 13:08

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про безпідставність тверджень про загрозу позбавлення телеканалу "1+1" ліцензії на мовлення.

Про це він сказав журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки мене поінформували, погроз невидачі ліцензії немає. Якщо таких погроз немає, будемо вважати, що виникло непорозуміння", - сказав він.

Раніше перший заступник глави Нацради Ольга Герасим'юк повідомила, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не вважає за можливе позбавлення телеканалу "1+1" ліцензії на мовлення.

"Я вважаю, що це неможливо. Було рішення Національної ради 15 грудня про пролонгацію ліцензії, і я впевнена, що воно повинно бути беззастережно виконано. Я не знаю такого прецеденту, при якому Нацрада міг позбавити ліцензії після свого власного рішення, і буду підтримувати законний шлях. Суть претензій до телеканалу мені невідома", - констатувала вона.

Водночас голова Комітету ВР зі свободи слова Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook написала, що надіслала запит до Нацради з питанням, коли представники каналу отримають ліцензію на мовлення.

"Канал має отримати ліцензію на аналогове мовлення, як за це проголосувала Нацрада і продовжувати мовлення. Будь які спроби бюрократично "підвісити" можливість мовлення будуть сприйматися як наступ на свободу слова та спроба переділити медіа-ринок", - написала вона.

Як відомо, телеканал "1+1" заявляє, що 29 грудня закінчується термін ліцензії на мовлення каналу, а Нацрада її не продовжує. При цьому стверджується, що Адміністрація президента намагається передати контроль над каналом в інші руки.

Джерела Української правди в АП повідомляють, що конфлікт виник через те, що Ігор Коломойський відмовляється називати бенефіціарів телеканалу.

Українська правда звернулася до Адміністрації президента за коментарем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: