Прокуратура вручила підозру ватажку терористів "Війська Донського"

Четвер, 29 грудня 2016, 13:57

Головна військова прокуратура оголосила про підозру командиру незаконного збройного формування "Всевелике військо Донське" самопроголошеної "Луганської народної республіки" Миколі Козіцину.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Вказується, що слідчим складено повідомлення про підозру Козіцину у вчиненні злочинів, передбачених статтями "участь у терористичній організації", "ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб" та іншими.

За словами Матіоса 27 грудня повідомлення про підозру "за допомогою міжнародної кур’єрської служби доставлено на територію Російської Федерації за місцем проживання Козіцина М.І. та вручено йому особисто".

"Підозрюваного оголошено в державний розшук. Готуються клопотання до слідчого судді про надання дозволу на затримання підозрюваного та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування", - написав він.

"Зібраними доказами встановлено, що Козіцин М.І. у квітні 2014 року на території Російської Федерації утворив незаконне збройне формування "Всевелике військо Донське" з числа громадян РФ та інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України та до листопада 2014 року в Луганській області у складі терористичної організації "ЛНР" організовував та безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції", - написав Матіос.

Водночас, згідно із його повідомленням, Козіцин організовував вчинення підлеглими йому терористами розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб.

За вчинення інкримінованих Козіцину особливо тяжких злочинів передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...