Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики відмовляються видавати заручників – Геращенко

Понеділок, 16 січня 2017, 16:37

Українська сторона наполягає на розблокуванні процесу звільнення заручників проросійських бойовиків ОРДЛО.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

"Попри заклик лідерів нормандського формату і ТКГ звільнити до нового року заручників і жест доброї волі з боку української сторони й односторонню передачу 15 осіб, звільнення заручників й надалі заблоковане", - написала вона.

Вона також нагадала, що бойовики не виконали своїх обіцянок щодо полонених.

"Протягом різдвяних і новорічних свят ОРДЛО, попри домовленості, щодня порушували режим тиші, вели обстріли українських військових і цивільних населених пунктів. Попри обіцянку до новорічних свят відпустити підлітків, яких звинуватили в диверсії, ОРДО й досі тримає неповнолітніх в тюрмі, це і є ціна слова бойовиків", - додала вона.

Геращенко також зазначила, що зараз бойовики "знову наполягають на негайній амністії як передумові звільнення і передачі їм близько 700 осіб в обмін на близько 50".

"Українська сторона наполягає на негайному розблокуванні звільнення заручників, ми наголосили на тих реалістичних компромісах, запропонованих ще кілька місяців тому, аби розблокувати процес звільнення".

Геращенко заявила, що за ініціативою української сторони 18 січня відбудеться скайп- конференція , за участі представників ТКГ Леоніда Кучми і Мартіна Сайдіка.

Як відомо, 13 січня Геращенко заявила, що бойовики з угруповання "ДНР" досі не відпустили підлітків, яких у вересні минулого року затримали у Донецьку, звинувативши їх у "диверсіях".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...