Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для евакуації з Авдіївки готові автобуси й електрички, тепло є

Вівторок, 31 січня 2017, 09:59

Для евакуації жителів Авдїівки, яка зазнає потужних атак останніми днями, підготовлено 80 автобусів та два приміських електропоїзди.

Про це йшлося вранці 31 січня на засіданні оперативного штабу щодо ситуації в Авдіївці Донецької області, яке провів у Державній службі з надзвичайних ситуацій віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, повідомляє ДСНС.

"Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тисяч громадян у найближчі 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Горняк, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов’янськ)", – сказано в повідомленні.

"Для цього підготовлено та утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч чоловік. Крім цього, для евакуації населення сплановано роботу двох приміських електропоїздів, що можуть евакуювати до 1 тисячі 600 осіб за один рейс" – повідомляє ДСНС.

За словами голови Держслужби Миколи Чечоткіна, місцеві органи влади й рятувальники організували функціонування 11 пунктів обігріву на території Авдіївки.

"Забезпечено мінімальний тиск та температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста", – сказано в повідомленні.

У квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово призупинено роботу 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів.

Організовано контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.

"Найголовніше зараз – забезпечення режиму тиші в Авдіївці для здійснення аварійно-відновлювальних робіт. На даний час сформовано 6 піротехнічних розрахунків ДСНС та саперів Міноборони", – сказав Зубко.

"За даними військових, впродовж 29 січня терористичними угрупуваннями здійснено 400 обстрілів по місту, а 30 січня – 800", – зазначив він.

Заходи щодо захисту населення та аварійно-відновлювальні роботи координує обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Всього до аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт залучено 230 осіб та 55 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС – 90 людей та 30 одиниць техніки.

На випадок ускладнення ситуації в Авдіївці ДСНС тримає напоготові зведений аварійно-рятувальний загін загальною чисельністю близько 150 осіб, 14 одиниць електростанцій різної потужності, 22 пункти обігріву та 4 уніфікованих моторних підігрівача.

За даними Укргідрометцентру на найближчі дві доби в Авдіївці буде утримуватись низька температура повітря (1 лютого до – 18 градусів, 2 лютого до – 10 градусів).

Тому для влади головне – не допустити розмороження систем теплопостачання й узгодити зі спеціальним координаційним центром із припинення вогню та з ОБСЄ питання встановлення безпечних умов та вжиття заходів з відновлення у найкоротші терміни електропостачання теплоелектростанції заводу і фільтрувальної станції, сказав Чечоткін.

Гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов повідомив, що до ранку вівторка змогли утримати генерацію й обігрів Авдіївки на коксовому газі, але чекають подачі природного газу.

Напередодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що уряд буде підтримувати життєдіяльність у Авдіївці до моменту відновлення енергопостачання, яке припинилося через обстріли.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...