Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий держсекретар США Тіллерсон відмовиться від акцій на $240 мільйонів

Середа, 4 січня 2017, 17:22

Колишній голова і виконавчий директор ExxonMobil Рекс Тіллерсон відмовиться від контролю над пакетом акцій вартістю 240 млн дол. у разі призначення його на посаду держсекретаря США.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

За угодою з ExxonMobil, Тіллерсон заявив про готовність, у разі призначення головою Держдепартаменту, продати понад 600 тис. акцій компанії ExxonMobil, якими він наразі володіє.

Як зазначає Bloomberg, Тіллерсон, який звільнився з ExxonMobil 31 грудня 2016-го року, безпосередньо володіє 611 087 акцією ExxonMobil на суму близько 55,5 млн. дол. Він також має право на  додаткові 2 млн акцій на суму приблизно в 184 млн дол.

"В рамках угоди (про уникнення конфлікту інтересів – ред.), у тому разі, якщо підтвердиться інформація про призначення Тіллерсона держсекретарем, сума, яка становить вартість понад 2 млн акцій ExxonMobil, які він мав би отримати протягом найближчих 10 років, буде передана незалежному трасту і Тіллерсон відмовляється від дивідендів по цим акціям", – йдеться у повідомленні.

Також у компанії повідомили, що вищевказаному трасту буде заборонено інвестувати в ExxonMobil. Варто додати, що Тіллерсон також відмовляється від бонусів на суму більше 4,1 млн, які планується виплатити протягом наступних трьох років, а також інших видів підтримки для вищого керівництва компанії. Загалом Тіллерсон втратить близько 7 млн доларів належних йому виплат, які він міг би отримати у тому разі, якби залишався на посаді у компанії.

Одноразовий платіж за акції трасту буде розраховано на підставі їх середньої ринкової вартості. Також згідно з вказівками федеральних регулюючих органів з питань етики, сума буде зменшена на 3 млн доларів.

"Правила трасту також передбачають, що у разі конфіскації, кошти будуть розподілені на користь однієї або кількох благодійних організацій, що беруть участь у боротьбі з бідністю і хворобами в країнах, що розвиваються. Ні Тіллерсон, ні ExxonMobil  не будуть контролювати відбір благодійних організацій", - йдеться у повідмоленні.

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп обрав главу нафтової корпорації Exxon Mobil Corp. Рекса Тіллерсона, відомого своїми проросійськими заявами, наступним держсекретарем США.

Як відомо, серед усіх кандидатів, що розглядалися на посаду держсекретаря, у Тіллерсона, можливо, найбільш тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним.

У 2011 році Exxon Mobil Corp. уклала з РФ угоду про партнерство, яка, за словами Путіна, була варта $500 млрд. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом.

На посаді генерального директора Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування