Трамп хоче обмежити повноваження директора національної розвідки

Четвер, 5 січня 2017, 06:37

Обраний президентом США Дональд Трамп має намір обмежити повноваження директора національної розвідки.

Про це пише CNN.

Трамп є критиком американських спецслужб і скептично ставиться до висновків розвідувальної спільноти про те, що Росія стоїть за кібератаками з метою вплинути на результати президентських виборів в США.

За даними одного з джерел, ідею обмеження повноважень офісу директора національної розвідки Трампу запропонував екс-глава управління розвідки Пентагону генерал Майкл Флінн, якого майбутній президент вибрав на посаду радника з національної безпеки.

Офіс директора національної розвідки був створений в 2004 році з метою координації між різними відомствами після теракту 11 вересня.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 6 січня, має відбутися зустріч Трампа з керівниками американських розвідслужб для обговорення ситуації щодо причетності Росії до кібератаки на політичні інститути США під час президентських виборів.

Як стало відомо пізніше, в доповіді, яка буде представлена обраному президенту, містяться докази того, що Росія передала WikiLeaks викрадені хакерами матеріали Національного комітету Демократичної партії через третю сторону.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News