НАБУ порушило справи через декларації нардепа й 2 голів РДА

П'ятниця, 6 січня 2017, 13:44

Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування ще двох кримінальних проваджень за фактами декларування недостовірної інформації та одного – щодо неподання e-декларації.

Провадження відкрито за ст.366-1 Кримінального кодексу України щодо народного депутата і двох голів районних державних адміністрацій, повідомляє НАБУ.

Відомості про кримінальне правопорушення стосовно народного депутата внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі матеріалів інформаційно-аналітичного дослідження Управління аналітики та обробки інформації НАБУ.

Ім'я нардепа у повідомленні не називають.

Інформація стосовно подання завідомо недостовірних відомостей у декларації головою однієї з районних державних адміністрацій, а також щодо умисного неподання е-декларації іншим головою районної держадміністрації внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за результатами розгляду заяв однієї з громадських організацій.

17 листопада 2016 року НАБУ зареєструвало перші 3 кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення (ч. 2 та ч. 3 ст. 368-2 КК України) на підставі аналізу відомостей, наведених у е-деклараціях. Два провадження відкрито стосовно народних депутатів і одне – представника судової гілки влади.

У грудні минулого року НАБУ розпочало розслідування ще 7 кримінальних проваджень. Досудове розслідування триває.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...