Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму до "диверсанта" Панова не пускають родичів

Середа, 1 лютого 2017, 01:04

До українського "диверсанта" Євгена Панова, який незаконно утримується в Росії, не пускають родичів.

Про це повідомив під час брифінгу брат Панова Ігор Котелянець, передає ZN.ua.

За його словами, доступ до затриманого мають тільки його адвокати.

"Починаючи з 6 на 7 серпня, коли він зник, з ним ніхто не бачився, крім адвокатів. Тобто ми постійно, постійно подаємо всі документи і прохання, щоб це побачення відбулося, але нам просто безпідставно відмовляють, нічого не пояснюючи. Дзвонити теж не можна. Листи від мами передають, від мене - жодного", - розповів Котелянець.

Також брат повідомив про те, що фізичний стан Панова нормальний.

"У нас немає інформації про те, що його якось фізично катують. Там психологічний тиск дуже великий, але фізичний стан, слава богу, нормальний", - зазначив він

 За його словами, нові подробиці про Панова стануть відомі в березні, коли відбудеться суд щодо продовження йому арешту.

Як відомо, 10 серпня Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ у Криму виявили групу диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

За даними ФСБ, був затриманий один з їх організаторів - житель Запорізької області, співробітник Головного управління розвідки МО України Євген Панов. Він дав свідчення, які були показані в ефірі федеральних телеканалів. Разом з тим, родичі українця заявляють, що він дав свідчення під тортурами.

Захтей, за даними російських силовиків, забезпечував роботу диверсійної групи. Рідні Захтія запевняють, що він звичайний таксист, а не диверсант.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів і причетності затриманих до українських спецслужб. Брат Панова Ігор Котелянець вважає, що Євген був викрадений в Запорізькій області і вивезений до Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування