Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо енергобезпеки

Четвер, 16 лютого 2017, 19:37

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 16 лютого 2017 року "Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури".

Відповідний указ розміщений на сайті глави держави в четвер ввечері.

Контроль за виконанням введеного в дію рішення РНБО покладається на секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олександра Турчинова.

Документ набирає сили від дня його опублікування.

У четвер РНБО ухвалила  рішення щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці та посилення захисту об’єктів критичної інфраструктури. 

Як повідомив заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко, за результатами обговорення увагу Кабміну звернули на невиконання рішень РНБО 2014-2015 років, якими доручалося, зокрема, затвердити Енергетичну стратегію України, забезпечити диверсифікацію джерел постачання вугілля в Україну та організувати реконструкцію енергоблоків теплових електростанцій та теплоелектроцентралей для забезпечення застосування ними вугілля газових марок вітчизняного видобутку.

"Уряду доручено у повному обсязі забезпечити невідкладну реалізацію цих завдань", - сказав він.

Литвиненко також зазначив, що урядові доручили вивчити об’єктивність, обґрунтованість тарифів на енергоносії, електроенергію, житлово-комунальні послуги та вдосконалити механізми державного регулювання діяльності у цій сфері, а також поінформувати людей про результати цієї роботи. 

Він наголосив, що особливу увагу Кабміну та органів сектору безпеки і оборони звернули на посилення контролю за  переміщенням товарів і вантажів  в районі проведення АТО та жорсткого обмеження переліку таких товарів. 

За словами Литвиненка, силовому блоку доручили забезпечити належну охорону об'єктів газо- та електропостачання, транспортної інфраструктури в районі проведення АТО та створити належні безпекові умов для їх безперебійного функціонування.

Правоохоронці, за його словами, мають також "невідкладно активізувати роботу щодо нейтралізації спроб російських спецслужб, їхньої агентури, пов'язаних з ними підривних елементів та диверсійно-розвідувальних груп ускладнити функціонування об'єктів критичної інфраструктури".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування