ГПУ арештувала корабель-ресторан Януковича

Четвер, 2 лютого 2017, 11:04

Суд за клопотанням Генпрокуратури арештував майно плавресторану в резиденції "Межигір’я", де проживав колишній президент Віктор Янукович.

Таке рішення Печерський суд Києва ухвалив 27 січня.

Накладено арешт на саме судно ресторану, а також меблі, посуд і побутову техніку.

У списку – вази, блюдця, фужери марки VERSACE, стакани CRISTAL DE PARIS , столики виробництва італійської компанії Paollo Lucсhetto, тощо.

Власником плавресторану є ТОВ "Танталіт", фірма на яку було зареєстровано резиденцію Януковича.

Іншим рішенням від 30 січня суд дозволив затримати Януковича з метою приводу до суду у справі про незаконне заволодіння резиденцією "Межигір’я".

 
Суд арештував майно корабля-ресторану

Як відомо, раніше суд арештовував алкоголь і ретро-автомобілі, що залишилися у "Межигір'ї" після втечі екс-президента.

У грудні 2015 року повідомлялося, що дві пляшки алкоголю Віктора Януковича вкрали з музею корупції в Межигір'ї й перепродали до Лондона.

З березня 2014 року ГПУ розслідує провадження за ч. 5 ст. 191; ч.2 ст.205, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255, ч.3 ст.358, ч.5 ст. 368, ч. 5 ст. 369 КК України за фактом заволодіння колишнім прем'єр-міністром і президентом, екс-головою Мінприроди, екс-головою управління НАК "Надра України" та іншими особами комплексом будівель та споруд урочища "Межигір’я" та будинком № 123-а на вулиці Межигірська у селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, земельними ділянками, на яких він розташований, загальною вартістю1 млрд. гривень, одержання неправомірної вигоди на суму понад 650 млн. грн.

За цим провадженням повідомлено про підозру Віктору Януковичу та його сину Олександру, Едуарду Ставицькому, Павлу Литовченку (керівнику "Танталіт") та Сергію Клюєву.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування