Юрист Трампа заперечує отримання "плану" щодо здачі Криму в оренду Росії

Вівторок, 21 лютого 2017, 12:19

Юрист президента США Дональда Трампа Майкл Коен підтвердив особисту зустріч минулого місяця у Нью-Йорку зі скандальним бізнес-радником Трампа Феліксом Сетером та депутатом Верховної ради Андрієм Артеменком.

Про це він заявив в інтерв'ю для телеканалу NBC News, передає Європейська правда.

При цьому він заперечує, що вони передали йому план з мирного врегулювання ситуації в Україні, який він нібито потім передав Майклу Флінну, колишньому раднику Трампа з нацбезпеки.

В інтерв'ю Коен підтвердив, що Фелікс Сетер, колишній радник Трампа (бізнесмен російського походження, який колись відбував термін у в'язниці через напад на людину, а також був визнаний винним у маніпулюванні з акціями), попросив його прийти на зустріч в Нью-Йорку минулого місяця і привіз з собою Артеменка.

"Я визнаю, що відбулася коротка зустріч, але категорично заперечую, що ми обговорювали цю тему й те, що було передано якісь документи для Білого дому чи для генерала Флінна", - сказав він.

Проте, як повідомляє The Times, Коен розповів газеті, що він взяв запечатаний конверт, щоб передати його в офіс Флінна.

За інформацією The Times, мирний план був розроблений для того, щоб призвести до скасування міжнародних санкцій проти Москви за анексію українського Криму.

Зазначається, що Коен - давній адвокат і для Трампа, і для його бізнес-організації. А Сетер працював над проектами у сфері нерухомості з компанією Трампа.

"Я знаю Фелікса (Сетера. - Ред.) протягом багатьох років", - сказав Коен.

"Я отримав телефонний дзвінок: - Привіт, Майк, у вас є кілька хвилин? Чи можемо зустрітися на каву? Ви не заперечуєте, якщо я приведу з собою одного друга? Я багато не знаю, але це хлопець, який хоче балотуватися на пост президента України", - додав він.

Коен повідомив, що у нього не було жодної фінансової зацікавленості щодо зустрічі, і йому ніхто нічого не платив.

За словами Коена, Артеменко заявляв, що має докази корупції щодо нинішнього президента України Петра Порошенка.

А The Times повідомляє, що Артеменко йому сказав, що отримав схвалення щодо "мирних" планів від головних помічників Путіна.

Згодом Коен додав, що навіть якщо він і взяв конверт, де був "мирний план щодо України" у Білий дім, то "що з того?" "Що в цьому поганого?"

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація, що депутат від радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко запропонував президенту США Дональду Трампу альтернативний план мирного врегулювання українсько-російського конфлікту, який нібито передав через колишнього радника Трампа Майкла Флінна.

Повідомлялося, що "план" Артеменка передбачає виведення всіх російських військ зі східної України, а також проведення референдуму щодо того, аби передати Крим, українську територію, захоплену Росією у 2014 році, в оренду РФ терміном на 50 або 100 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування