Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Авдіївка: росіяни в СЦКК відмовилися гарантувати "тишу" для ремонту ЛЕП

Неділя, 26 лютого 2017, 15:17
Авдіївка: росіяни в СЦКК відмовилися гарантувати тишу для ремонту ЛЕП

Російська сторона СЦКК відмовилася гарантувати електрикам безпеку на час проведення ремонту місця прориву ЛЕП в Авдіївці.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов.

"Ремонтники годину тому вже виїхали на Костянтинівку, де вони базуються, тому що ми отримали сьогодні офіційну відмову, і на ремонт бригади ДТЕК вийти не змогли", - сказав Магомедов.

"Ми чекаємо дозволу постійно, як тільки дадуть, роботи там максимум на дві години, ми розуміємо, що робити, в якому місці, тут питання лише в дозволі і в "режимі тиші", - зазначив Магомедов.

Директор коксохіму також розповів, що ситуацію з теплопостачанням міста вдається контролювати. Світло в лікарні, школах, дитячих садках забезпечують генератори.

На питання, чи чути зараз в Авдіївці обстріли, Магомедов відповів: "Зараз обстрілів немає".

Разом з тим, керівник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив, що бойовики не припиняють обстріли Авдіївки.

"Сьогодні вже в черговий раз для посиленого несення служби відправили до Авдіївки спецпідрозділ главку поліції Донеччини. Завдання - надання допомоги мирним жителям і при необхідності зробити все для їх порятунку, а також забезпечення правопорядку в місті", - написав він у Facebook.

В той же час, губернатор Донеччини Павло Жебрівський у Facebook порівняв ситуацію з електропостачанням до Авдіївки з газопостачанням до Мар'їнки і Красногорівки, де 9 місяців бойовики не дають дозволу роботи з підключення газопостачання.

"Подібна ситуація у нас і з газопостачанням до Мар'їнки і Красногорівки, де ще у червні 2016 було відновлено газогін і залишилось лише підключити його до ГРС, яка знаходиться на тимчасово непідконтрольній території. Однак окупанти вже майже 9 місяців не дають дозволу на роботи з підключення газопостачання. Мар'їнка і Красногорівка вже другу зиму залишаються без газопостачання", - написав він.

Як повідомлялося, 24 січня в результаті бойових дій стався порив повітряної високовольтної лінії електропередач 110 кВ поблизу м. Авдіївка, внаслідок чого припинено електропостачання м. Авдіївка, а також Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції, які централізовано забезпечують водою та теплопостачанням місто.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування