Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

WP: Трамп сказав Тимошенко, що не скасовуватиме санкцій проти РФ

Субота, 4 лютого 2017, 13:02

Видання  The Washington Post повідомило про те, що президент США Дональд Трамп заявив лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко, що США не скасовуватимуть санкцій проти Росії та слідкуватимуть за конфліктом в Україні. 

Про це видання повідомляє з посиланням на представників команди Тимошенко, яка перебувала у Вашингтоні для участі у Національному молитовному сніданку.

За даними ЗМІ, Білий дім виступив із заявою, якою підтвердив, що коротка розмова між Трампом та Тимошенко перед молитовним сніданком під час фотосесії у четвер, 2 лютого, мала місце.

Зазначається, що при цьому "ніяких формальних гарантій (щодо санкцій) не було дано", а Сполучені Штати, як і раніше, стурбовані насильством у східній Україні. 

Видання також посилається на заступника голови "Батьківщини" Григорія Немирю, який також перебував у Вашингтоні та підтвердив, що розмова була, але про те, що саме заявив Трамп, не повідомив.

"Тимошенко не робитиме ніяких подальших коментарів з поваги до приватної природи бесіди з Трампом", - зазначив він. 

У прес-службі лідера "Батьківщини" наразі від коментарів УП утрималися. 

У свою чергу Джефф Бірнбаум, президент BGR Public Relations, яка представляє Українську Національну раду реформ, заявив: "як учасник Молитовного сніданку, пані Тимошенко, напевно,  чекала президента Трампа у коридорі поруч з вбиральнею у надії зловити його для рукостискання".

"Не було жодної зустрічі. Президент тиснув руки багатьом і одною з них вирогідно була пані Тимошенко" , - заявив Бірнбаум, пише Рolitico

До США для участі у щорічному молитовному сніданку з Дональдом Трампом вирушили народні депутати, серед який Юлія Тимошенко, Юлія Льовочкіна, Павло Унгурян, Георгій Логвинський, Валерій Карпунцов та Оксана Білозір, а також голова САП Назар Холодницький

Молитовний сніданок з президентом США проводиться щороку, подія має закритий характер, участь у ній можна взяти за запрошенням адміністрації або на платній основі.

Як відомо, на 4 лютого у графіках президентів США та України заплановано телефонну розмову, яка має відбутися о 16:45 (23:45 за київським часом). 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування