У Палату представників США повторно внесли Акт на підтримку України

Неділя, 5 лютого 2017, 05:18

Американські конгресмени повторно внесли на розгляд Палати представників американського конгресу законопроект на підтримку України STAND for Ukraine Act, який до кінця минулого року не встиг пройти процедури затвердження в Сенаті США.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Новий проект закону, зареєстрований під номером H. R. 830, носить назву: "Про стримування, запобігання та припинення російської агресії в Україні, допомогу демократичним перетворенням в Україні, а також інші цілі".

Відомо, що документ був внесений на розгляд Палати представників 2 лютого конгресменом-республіканцем Енгелом Елліотом у співавторстві з 24 членами Палати представників, в тому числі з Республіканської і Демократичної партій.

Згідно з процедурою, законопроект відправлений на обговорення в комітети з питань міжнародних справ, фінансів, юридичних справ і бюджетних питань.

Текст нового проекту закону поки не оприлюднено на офіційних джерелах. Однак повідомляється, що він ідентичний STAND for Ukraine Act, який був прийнятий тільки нижньою палатою американського Конгресу в минулому році.

Він, зокрема, передбачав посилення санкцій проти РФ, закріплення існуючих покарань на законодавчому рівні, а також вводив обмеження на надання Росії країнами-членами НАТО товарів і послуг військового призначення, що містять американські технології або компоненти, поки вона не припинить окупацію України.

Окремо документ відкидає будь-які форми визнання російської влади в Криму.

STAND for Ukraine Act в минулому році так і не був поставлений на голосування в Сенаті до завершення сесії. За процедурою, тепер він повинен бути прийнятий по-новому в обох палатах Конгресу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News