Тимошенко каже, що не чекала Трампа біля туалету

Понеділок, 6 лютого 2017, 12:35

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко переконує, що її зустріч із президентом США Дональдом Трампом відбулася в офіційній атмосфері.

Про це вона заявила у кулуарах Верховної Ради в понеділок.

"Я мала коротку зустріч із новим президентом США і почула повну підтримку України", – зазначила нардеп.

На запитання УП, чи чекала вона його біля туалету, Тимошенко сказала: "Все погане, що ви чуєте про цю зустріч – це спланована президентом (Петром Порошенком – ред.), лобістами і його пропагандистами акція, щоб принизити мою зустріч з новообраним президентом (США)".

На уточнення, як же відбулася зустріч із Трампом, Тимошенко сказала: "Так, як це було описано в офіційних заявах, почитайте".

"Це була цілком офіційна зустріч, нормальна, але коротка", – запевнила лідер партії "Батьківщина".

За її словами, під час зустрічі з Трампом вони спілкувалися виключно про підтримку України та незняття санкцій із Росії.

Як повідомлялося, новий президент США Дональд Трамп бачився з екс-прем’єром України, а нині лідером фракції "Батьківщина" Юлією Тимошенко у Вашингтоні 2 лютого під час молитовного сніданку.

Washington Post із посиланням на Білий дім писав, що "президент і колишній прем'єр мали коротку неформальну зустріч і зробили фото на прийомі перед молитовним сніданком". А джерела "ВВС Україна" серед американських радників Тимошенко говорили, що лідер "Батьківщини" чекала на Трампа біля туалету, а потім їх провели у невеликий офіс.

Соратник Тимошенко Сергій Власенко запевняв, що зустріч не була ані несподіванкою для Трампа, ані однохвилинним потисканням рук. Він не розкрив суті розмови, пославшись на приватний характер зустрічі.

Під час погоджувальної ради українського парламенту 6 лютого Тимошенко заявила, що у США в неї цікавились, коли в Україні припиниться корупція, зокрема в оточенні президента та його команді.

"Кажуть: якщо така корупція на найвищому рівні триватиме, то категорично ніхто не розглядатиме питання про допомогу Україні", – попередила політик, яка позиціонує себе як опозиціонер.

ЗМІ відзначають, що на 65-й Національний молитовний сніданок у Вашингтоні багато членів української делегації прийшли у вишиванках, а Тимошенко була в чорному й із відомою косою довкола голови.

Роман Кравець, Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...