"Самопоміч" реєструє постанову про відставку міністра Черниша

Понеділок, 6 лютого 2017, 15:03

Фракція "Самопоміч" має намір домагатися звільнення міністра з питань окупованих територій Вадима Черниша.

Про це "Українській правді" повідомили народні депутати від "Самопомочі" Єгор Соболєв і Оксана Сироїд.

За словами, Соболєва ініціатива належить віце-спікеру Оксані Сироїд.

У свою чергу віце-спікер Оксана Cироїд заявила, що вже підготовлена відповідна постанова. "Підготували. Сьогодні зареєструємо", - пообіцяла Сироїд.

Вона уточнила, що це позиція всієї фракції "Самопоміч".

"Його дії спрямовані на підрив національного суверенітету і державної цілісності", - заявила Сироїд.

За її словами, висловлювання міністра Черниша свідчать про "заперечення окупації" і "позицію в інтересах Росії", в тому числі вона обурилась, що міністр Черниш давав інтерв’ю російській "Газеті.РУ".

Також Сироїд розкритикувала політику міністерства з питань окупованих територій.

"Всі ті проекти рішень, які підготувало міністерство під керівництвом міністра Черниша вони спрямовані на те, щоб звільнити Росію від відповідальності і змусити Україну платити наступні 70 років за всі ті руйнування", - вважає Сироїд.

За її словами, йдеться про два документи, які вона раніше розкритикувала: про концепцію Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в Східних регіонах України, яку уряд схвалив 31 серпня 2016 р. Також йдеться про схвалений 11 січня 2017 року  план реінтеграції непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.

 У фракції "Самопоміч" цей план сприйняли як "налагодження діалогу з сепаратистами та окупантами та примирення з ними". У "Самопомочі" стверджували, що вимагатимуть відкрити кримінальне провадження щодо всіх посадових осіб, причетних до прийняття таких рішень уряду.

Як відомо, Вадим Черниш очолив міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у квітні 2016 року.

За інформацією УП, призначення Черниша в уряд Володимира Гройсмана просував нардеп від БПП Олександр Третьяков. Перед тим, у 2015 році Черниша призначили керівником Державного агентство з питань відновлення Донбасу. У 2006-2007 рр. Черниш був губернатором Кіровоградської області.

Ірина Салій, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News