Рада звернулася до світу через ескалацію на Донбасі

Вівторок, 7 лютого 2017, 16:30

Верховна рада прийняла звернення до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії РФ проти України.

Відповідне звернення 6039 підтримали 258 народні депутати.

Автор постанови нардеп від "БПП" Світлана Заліщук розповіла, що у цій постанові "ми звертаємося до відповідних міжнародних організацій розслідувати воєнні злочини, а також злочини проти людяності", - сказала вона.

За її словами в постанові також є звернення до Генпрокуратури України, щоб "належні докази розслідувані і нашими правоохоронцями, а також міжнародними громадськими організації були передані до Міжнародного кримінального суду".

Водночас, під час виступу Заліщук депутатам показали відео, на яких військова техніка бойовиків здійснювала обстріли в безпосередній близькості до житлових будинків.

Віце-спікер ВР Ірина Геращенка наголосила, що МЗС повинне передати це звернення іноземця разом із оприлюдненим відео.

"Нашим колегам не вистачає візуалізації…Я звертаюся до голови Верховної Ради дати доручення секретаріату апарату ВР, щоби ця заява через МЗС пішла до наших партнерів саме з відео. Вони повинні бачити, що відбувається сьогодні в Авдіївці", - сказала вона.     

Як відомо, раніше у вівторок Верховна Рада не змогла включити у порядок денний і, відповідно, прийняти цю постанову-звернення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...