Гончаренко сплюндрував Берлінську стіну перед посольством ФРН

Середа, 8 лютого 2017, 16:07

Депутат Олексій Гончаренко 8 лютого розмалював уламок Берлінської стіни, що встановлений біля посольства в Києві.

Про це Гончаренко сам повідомив у Facebook.

Він називає це протестом на недавні висловлювання посла Німеччини

Червоним балончиком нардеп написав слово "NEIN", що з німецької перекладається як "Ні".

"Свою символічну акцію протесту я присвятив вчорашнім прокремлівським висловлюванням посла ФРН в Україні Ернста Райхеля. У своїй заяві Посол повідомив, що не бачить проблеми проведення виборів в зоні АТО в умовах російської окупації", - пояснив він.

 
 

"Слова Посла Німеччини в Україні повністю відтворюють установку російської пропаганди, метою якої є легалізація терористів шляхом імплантації їх в українську владу. Подібні висловлювання не тільки образливі для українців і грають на руку Кремлю, але також суперечать Мінським угодами і позиції канцлера ФРН Ангели Меркель", - вважає Гончаренко.

"Берлінська стіна - яскравий символ недавньої російської окупації Європи, тому я саме в такий спосіб доніс чітку і коротку відповідь українців на зрозумілій для Посла мові. Вибори на Донбасі повинні проходити за стандартами ОБСЄ, а також в правовому полі українського законодавства, а не в присутності окупаційних військ", - зазначив нардеп.

Посольство ФРН уже відреагувало на інцидент.

"Посольство Федеративної Республіки Німеччина дуже шкодує у зв'язку з пошкодженням і нівеченням депутатом Гончаренком фрагменту історичного Берлінського муру, розміщеного на території  Посольства.  Падіння Берлінського муру для всіх європейців, а також і за межами Європи, символізує звільнення від комунізму й радянської гегемонії. Водночас має місце порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини", - йдеться у заяві.

Як відомо, 7 лютого посол Німеччини в Україні Ернст Райхель в інтерв'ю українськім ЗМІ заявив, що відсутність російських військ не є обов'язковою умовою проведення виборів на Донбасі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News