Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гончаренко не кається: Берлінська стіна стоїть, щоб писати графіті

Четвер, 9 лютого 2017, 10:00

Заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко не вважає свої дії біля посольства Німеччини вандалізмом.

Про це він сказав журналістам в четвер, передають "Українські новини".

"Коли я чую про якийсь акт вандалізму або пошкодження – це смішно. Берлінська стіна для того і існує, щоб писати на ній графіті. Ви можете поїхати в Берлін, де вона вся розписана знизу доверху. Це місце для політичного плаката", – сказав Гончаренко.

Він підкреслив, що впевнений у правильності своїх дій.

При цьому депутат зазначив, що вдячний канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за офіційну позицію і підтримку України.

Гончаренко зазначив, в четвер відбулося засідання фракції БПП, де він пояснив свою позицію, однак ніякого рішення в зв'язку з його вчинком фракція не приймала.

Як відомо, 8 лютого Гончаренко на автентичному шматку Берлінської стіни у Києві наніс із балончика з червоною фарбою слово "NEIN", що з німецької перекладається як "Ні".

Він назвав це протестом проти заяв посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля, який раніше заявив, що вибори на Донбасі можуть відбутися і за присутності російських військ.

У посольстві Німеччини наголосили, що це – фрагмент історичного Берлінського муру, падіння якого символізувало звільнення від комунізму й радянської гегемонії.

"Має місце порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини", – заявили у дипломатичному відомстві.

"Творчість" депутата з президентської фракції засудили й у фракції "Народній фронт".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування