Заступник Авакова не задекларував кроликів дружини

Четвер, 9 лютого 2017, 15:26

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий не задекларував компанії своєї дружини.

Про це свідчать електронні декларації Ярового за 2016 і 2015 роки.

Останню декларацію Яровий подав до НАЗК 8 лютого.

У деклараціях 2015-2016 рр. Яровий вказував свою дружину Інну Саєнко. При цьому в обох деклараціях не повідомляється про джерела і розмір її доходів. У документі зазначається: "Член сім'ї не надав інформацію".

У державному реєстрі компаній є дані, що Інна Саєнко є засновницею двох компаній: ТОВ "ББПРОМ" з внеском до статутного фонду 1,82 млн грн і ТОВ "Чорноморська правова компанія" з внеском 8 тис грн.

Згідно з реєстром, ці компанії є діючими.

"ББПРОМ" зареєстровано в селі Шеметове Одеської області і спеціалізується на виробництві м’яса, зокрема розведенні кроликів.  А "Чорноморська правова компанія" надає послуги у сфері права.

Однак у деклараціях Ярового у розділі "Корпоративні права" ці компанії не зазначені.

Тому Яровий декларував тільки свою зарплату у МВС і Національній академії внутрішніх справ. У 2016 році зарплата склала 461 тис грн. Також Яровий повідомив про заощадження в сумі 70 тис доларів готівкою. Ще він має 602 тис грн – готівкою і у банку.

З 2012 року Яровий має квартиру в Києві площею 62 кв.м.

Дружина замміністра Інна Саєнко має земельну ділянку, квартиру на 101 кв.м і будинок на 393 кв.м в Одесі. Також вона орендує автомобіль Lexus NX300H 2015 року випуску у ТОВ "ВІДІ Лізинг".

Співвласником квартири в Одесі разом з Інною Саєнко є Роман Саєнко. За віком, чоловік може бути її сином. Однак у декларації Ярового як член сім’ї він не вказується.

У 2016-му Роман Саєнко став засновником двох компаній. Це ТОВ "Кладовка" з часткою 7 млн грн, що займається нерухомістю. Інша компанія – ТОВ "Нес Косметік", де внесок Саєнка 50 грн.

Українська правда звернулась у "ББПРОМ" за коментарем, але відповіді дружини Ярового поки не отримала.

Як відомо, 8 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив на вакантну посаду свого першого заступника Сергія Ярового.

Раніше посаду першого заступника Авакова обіймала Ека Згуладзе, яка у травні 2016-го пішла у відставку.

Ірина Салій, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування