Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: ФБР збиралася заплатити автору досьє на Трампа

Середа, 1 березня 2017, 04:17

ФБР збиралося заплатити автору компрометуючого досьє на Дональда Трампа.

Про це пише The Washington Post з посиланням на кілька джерел, знайомих із ситуацією.

Йдеться про колишнього британського офіцера розвідки Крістофера Стіла, якого ЗМІ називають автором досьє. Як пише газета, він уклав угоду з ФБР за кілька тижнів до виборів в США, згідно з якою воно повинно було заплатити Стілу, щоб він продовжив складати досьє.

Відзначається, що ФБР вирішило укласти таку угоду, після того, як спецслужби США прийшли до єдиної думки про те, що Росія втрутилася в президентські вибори і причетна до злому електронної пошти Демпартії.

Газета пише, що незважаючи на те, що Трамп і назвав досьє фейком, в ФБР вважали Стіла надійним, а інформації, яку він зібрав, гідною того, щоб вивчати її.

У підсумку, ФБР так і не заплатило Стилу. Зв'язок між ФБР і екс-розвідником був перерваний після того, як досьє Стіла стало обговорюватися в ЗМІ.

Представники ФБР відмовилися від коментарів з цього приводу. Лондонський адвокат Стіла також відмовився відповідати на питання. Коментарів не дав і прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

11 січня сайт BuzzFeed опублікував документ, в якому говорилося, що за Трампом стежили в московському готелі Ritz Carlon. Нібито в номері обраного президента США були встановлені камери, і Трамп викликав повій. Трамп усі звинувачення спростував.

Раніше CNN повідомив, що президенту США Бараку Обамі і обраному президенту Дональду Трампу були представлені секретні документи, які містять твердження, що у Росії є компрометуюча інформація про особисте життя і фінансову діяльность Трампа.

Переклад скандального документа, в якому йдеться про нібито зв’язки представників компанії Трампа з РФ, можна прочитати за даним лінком: "В чому звинувачують Трампа? Переклад скандального документа про зв’язки з РФ та компромат".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...