Бойовики "знайшли" вбивць "Гіві" серед українських бійців

П'ятниця, 10 березня 2017, 13:40

Бойовики терористичної організації "ЛНР" звинувачують у вбивстві свого командира Михайла Толстих "Гіві" військовослужбовців восьмого полку Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Про це заявив у п'ятницю так званий "міністр держбезпеки ЛНР" Леонід Пасічник, повідомляють сайти бойовиків.

"Є всі підстави вважати, що вбивство командира батальйону "Сомалі" Михайла Толстих з позивним "Гіві" сплановано у відділі контррозвідки СБУ і виконано фахівцями 8-го полку спеціального призначення", - сказав Пасічник.

Раніше він заявив, що безпосереднім виконавцем вбивства "начальника управління Народної міліції ЛНР полковника" Олега Анащенко був військовослужбовець 8 полку спецназу ЗСУ майор Сергій Іванчук.

Пасічник заявив, що "в СБУ створено спеціальний відділ, який займається безпосередньо організацією диверсійно-терористичної діяльності на території Республік і Російської Федерації, начальник департаменту контррозвідки СБУ полковник Сандурскій Анатолій Вікторович, позивний "Хутір", - розповів Пасічник.

"Ці люди несуть безпосередню відповідальність і за цей злочин, і за інші злочини, вчинені в "ЛНР", "ДНР" і Російської Федерації, наприклад, в Криму", - сказав він.

Як відомо, 8 лютого сепаратистські сайти, а потім російські ЗМІ повідомили, що в окупованому Донецьку загинув ватажок батальйону бойовиків "Сомалі" Михайло Толстих із позивним "Гіві".

"Новая газета" пише, що "за попередньою інформацією, у штаб, де перебував Толстих, вистрілили з гранатомета. "Гіві" загинув у своєму кабінеті".

У так званій "прокуратурі ДНР" покладають відповідальність за вбивство Толстих на українську диверсійно-розвідувальну групу.

Як і командир батальйону "Спарта" Арсен Павлов ("Моторола"), підірваний у ліфті в Донецьку 16 жовтня 2016 року, "Гіві" був одним із символів війни на Донбасі.

Він перебував в українському розшуку й у санкційному списку Євросоюзу.

За останні два роки на окупованій частині Донбасу багатьох "польових командирів" бойовиків убили не в боях. Не виключено, що за цим стоять російські спецслужби, хоча проросійські бойовики звинувачують українських бійців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування