Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція застерегла Туреччину від подальшої ескалації дипскандалу

Неділя, 12 березня 2017, 18:49

МЗС Франції закликало владу Туреччини утриматися від крайнощів та провокацій на тлі загострення дипломатичного конфлікту між Туреччиною та країнами ЄС, у яких було скасовано виступи турецьких посадовців.

Про це йдеться у повідомленні МЗС від 12 березня, повідомляє DW з посиланням на агентство Reuters. 

В МЗС Франції зазначили, що зустріч глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу з  турецькою громадою у м.Мец на сході Франції не було скасовано "за відсутності доказів загрози громадському порядку". 

Чавушоглу провів зустріч у Меці, на захід прийшли близько 800 людей.  Під час свого виступу Чавушоглу назвав Нідерланди "столицею фашизму".

У свою чергу прем'єр-міністр Данії Ларс Локке Расмуссен закликав турецького прем'єра Біналі Їлдирима відкласти візит до Данії, запланований на 20 березня.

"Такий візит не може відбутися у світлі нинішніх атак Туреччини проти Нідерландів. Тому я запропонував моєму турецькому колезі відкласти нашу зустріч", - зазначив Расмуссен, повідомляє AFP. 

Він додав, що "за нормальних обставин було б задоволенням" вітати в гостях турецького прем'єр-міністра.

Як відомо, поліція Нідерландів не дала можливості виступити на території турецького консульства в Роттердамі  міністру у справах сім'ї та соцполітики Фатми Бетюль Сайян Кайї. Раніше Нідерланди не дали дозволу на посадку літака глави уряду Туреччини. Прем'єр-міністр Біналі Їлдирим пообіцяв Нідерландам якнайжорсткішу відповідь, а президент Туреччини Ердоган закликав до санкцій проти Нідерландів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування