Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі "не знають", чи просив Янукович Путіна про війська

Понеділок, 13 березня 2017, 11:42

У Кремлі заявили, що не коментують інформацію Генпрокуратури РФ про те, що екс-президент України Віктор Янукович "не звертався до президента Росії Володимира Путіна з проханням про введення російських військ в країни 1 березня 2014 року".

Про це заявив журналістам 13 березня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російський "Інтерфакс".

"Я не можу вам відповісти на це запитання. Чесно кажучи, у мене зараз немає точної інформації, тому не можу вам нічого сказати", – сказав прес-секретар президента РФ.

Так Пєсков відповів на прохання прокоментувати висловлювання генпрокурора України Юрія Луценка, який заявив, що він отримав лист від Генпрокуратури РФ, в якому йдеться, що російська влада не отримувала листів від Януковича з проханням про введення військ на територію України.

Відповідаючи на запитання, чи було все-таки направлено на адресу російської сторони таке звернення, Пєсков сказав:

"Я не можу вам підтвердити, я не знаю".

Про те, що Янукович попросив ввести війська на Україну, 4 березня 2014 року на засіданні Радбезу ООН заявляв постпред Росії Віталій Чуркін

Чуркін на засіданні зачитав звернення Януковича, в якому, зокрема зазначалося: "... звертаюся до президента Росії Володимира Володимировича Путіна з проханням використати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України".

Перед цим 1 березня 2014 Рада Федерації підтримала звернення президента РФ Володимира Путіна і дала згоду на введення російських Збройних Сил РФ на територію українського Криму, куди за два тижні до цього зайшли російські військові без розпізнавальних знаків.

Головна військова прокуратура України отримала від ООН офіційну фотокопію заяви екс-президента Віктора Януковича від 1 березня 2014 року зі проханням ввести війська Російської Федерації в Україні.

Віталій Чуркін помер 20 лютого у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Для встановлення причин смерті було призначено низку експертиз.

До третьої річниці розстрілів на Майдані й утечі з України Янукович дав інтерв'ю групі журналістіві заявив, що не звертався до Путіна з проханням ввести війська.

10 березня судмедекспертам заборонили розголошувати причину смерті Чуркіна.

Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив лист Генпрокуратури РФ, де стверджується, що ні адміністрація Володимира Путіна, ні Рада Федерації не отримували листа екс-президента України Віктора Януковича з проханням ввести російські війська в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування