Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представники НАБУ прийшли з перевіркою у Запорізьку ОДА

Четвер, 16 березня 2017, 13:20

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять п'ять обшуків у Запорізькій області.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з інформацією, слідчі дії здійснюються в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом використання службовими особами Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області та Запорізької ОДА службового становища задля отримання неправомірної вигоди для кількох юридичних осіб.

Такі дії посадовців, відповідно до повідомлення, спричинили тяжкі наслідки державним інтересам та інтересам державних підприємств на суму близько 115 млн грн.

За даними Depo.Запоріжжя, слідчі дії, зокрема, відбуваються у приміщенні Запорізької облдержадміністрації.

Співробітники НАБУ перебувають у кабінеті заступника голови ЗОДА Едуарда Гугніна. На порозі кабінету стоять автоматники.

Фото: Depo.Запоріжжя
Фото: Depo.Запоріжжя
 
Фото: Depo.Запоріжжя

Пізніше видання повідомило, що слідчі дії відбувалися на двох поверхах ОДА - другому, де розташований кабінет очільника області Костянтина Бриля, і третьому, - де перебувають заступники голови.

Станом на 14 годину представники НАБУ пішли з третього поверху, наразі вони залишаються у кабінеті Бриля.

Водночас підлеглі губернатора запевняють, що обшуків не було: співробітники НАБУ перевіряли документи ОДА, які на їхнє прохання надавали чиновники ЗОДА.

Заступниця губернатора-керівник апарату ЗОДА Зінаїда Бойко зазначила, що на прохання представників НАБУ надавала їм регламент роботи облдержадміністрації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування