Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вже визволяла Крим і Донбас від окупантів – Парубій

П'ятниця, 17 березня 2017, 12:33

Україні, щоб вистояти у протистоянні з Росією та повернути відібрані нею землі, потрібна єдність усіх сил, вважає голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Про це він заявив, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради до 100-річчя Української революції 1917-1921 років та заснування першого українського парламенту

"Поразка української революції 1917-1921 років призвела до утворення найстрашнішої, найкривавішої імперії в історії людства – імперія зла, яка знищила десятки мільйонів людей, поневолила десятки вільних країн, перетворивши їх на рабські колонії", – сказав спікер.

Парубій зазначив, що ідеї більшовизму були популярними на той час – і тим користався противник, агітуючи українські підрозділи і закликаючи їх "не вести бойові дії, а розвертати свої війська – і повертатися додому, щоб там обробляти землю".

Багато хто склав зброю – і Україна втратила тоді державність, але вже за 15 років українці пережили Голодомор-геноцид, зазначив він.

"Сьогодні, як ніколи, ми маємо засвоїти уроки сторічної давнини і зробити висновки: Україні потрібна єдність, боєздатна армія… Ворог у нас той самий – московська орда, підступна і смертоносна, і методи ті ж самі – розсварити, розділити, спалити і знищити", – заявив Парубій.

Він переконаний, що з моменту відновлення української державності в 1991 році в Росії страждали "манією відновлення імперії – тюрми народів", але в Україні вже виросло "нове покоління патріотів".

"Помаранчева революція" 2004 року та "Революція Гідності" 2013-2014 років стали відповіддю на дії Росії, але РФ анексувала Крим та розпочала агресію на сході України, зазначив Парубій.

Він порівняв добровольців 2014 року із патріотами 100-річної давнини.

"Обламавши зуби об українських воїнів, ворог усі сили сконцентрував на розколі країни зсередини, а українське суспільство затоплює пропагандою", – сказав спікер.

"Провести роботу в українських масах населення, розколюючи їх по лінії класової боротьби і одриваючи революційні елементи – це цитата не сучасної кремлівської методички, а з резолюції більшовицької конференції "Юго-Западного края", тодішнього маріонеткового проросійського утворення на українських землях", – процитував він.  

За словами Парубія, зараз на сході України "незламною стіною стоять тисячі наших солдатів – і ворог їх панічно боїться, бо знає, що рано чи пізно будуть повернуті окуповані український Крим і український Донбас"..

"99 років тому, у квітні 1918 року, українське військо під орудою полковника Петра Болбочана вже визволяло Крим і Донбас від російських окупантів… Кремль знає, що за всі свої звірства він відповість, бо пам’ять нашого народу незнищенна", – заявив голова ВР.  

За його словами, зараз іде сучасна російсько-українська війна – і для перемоги "ми маємо бути разом, бо ворог, як і 100 років тому, у нас один".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...