Пєскову байдуже, чи визнає Україна анексію Криму

Неділя, 19 березня 2017, 13:41

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вважає, що конфлікт між Росією і Україною не вийде вирішити швидко, і "не так уже й важливо", коли Україна визнає Крим російським.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК.

На прохання дати прогноз і назвати можливі терміни "визнання Україною факту приєднання Криму до Росії", а фактично анексії півострова, і відновлення дружніх взаємин між країнами Пєсков відповів: "Я не думаю, що хтось зможе дати такі прогнози. Це перше. А друге, з точки зору нашої нинішньої реальності, положення і статусу Криму як регіону Російської Федерації, це не так вже й важливо, тому що це навряд чи колись зміниться".

Журналіст запитав у Пєскова, яких заходів можуть вжити обидві сторони, щоб українці і росіяни помирилися, Пєсков відповів, що "швидко пройти через цей біль не вийде".

"Як тільки емоційне напруження і наслідки ідеологічного одурманення спадуть в Україні, в самих різних регіонах України, коли українці зможуть тверезими очима спокійно подивитися на те, що сталося, коли вони задумаються, <...> коли вони зможуть спокійно подивитися на свою новітню історію, я думаю, тоді буде більше розуміння", - вважає Пєсков.

На питання, чому президент РФ Володимир Путін не відвідав святкові заходи, присвячені анексії Криму, Пєсков точної відповіді не дав, але запевнив, що для президента ця дата залишається особливою і значущою.

Як відомо, 18 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав із самопроголошеними представниками "влади" Криму "договір" про вступ Криму та Севастополя у склад РФ.

Окупанти тоді заявили, що вважають, що їхній "договір" не входить у протиріччя "з загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права", зокрема, Статутом Організації Об'єднаних Націй та Гельсінським заключним актом Наради з безпеки і співробітництва у Європі.

Базою для "договору" назвали результати "вільного і добровільного" загальнокримського "референдуму" 16 березня у присутності озброєних військовослужбовців РФ без розпізнавальних знаків.

18 березня 2017 року міністерства закордонних справ Чехії, Фінляндії та Латвії висловилися на підтримку територіальної цілісності України та проти анексії Криму Росією, а президент Литви Даля Грибаускайте зазначила: "Свободу можна окупувати, але не можна забрати. Крим - це Україна". 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування