Джонсон закликав до посилення санкційного тиску на Росію

Четвер, 2 березня 2017, 00:07

Великобританія підтримує посилення санкційного тиску на Росію.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон, на спільній із міністрами закордонних справ України Павлом Клімкіним та Польщі Вітольдом Ващиковським прес-конференції в Києві, пише DW.com.

"Не можна допустити продовження агресії Росії, яку ми бачили (в Україні - Ред.). Ми ніколи не визнаємо анексію Криму. Ми думаємо, що тиск на Росію має бути посилено, а не навпаки", - сказав Джонсон.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, своєю чергою, допустив можливість альтернативного "нормандському" та "мінському" формату для переговорів щодо врегулювання на Донбасі.

"Обидва цих формати принесли трохи позитивних змін. "Мінський" і "нормандський формат" зупинили повномасштабну війну та повномасштабний конфлікт між Україною і Росією, але обидва ці формати не розв'язали проблему, не принесли миру між двома країнами, - зазначив Ващиковський. - Європа повинна надати розширений формат, щоб допомогти Україні позбутися проблем, створених російською агресією".

Водночас Ващиковський не уточнив, яким саме може бути новий формат переговорів. Раніше він виступав за залучення США, без яких "не вдалося розв'язати жоден конфлікт в Європі в двадцятому столітті", цитує агентство dpa. Утім, за словами глави МЗС України Павла Клімкіна, новий формат переговорів поки не заплановано. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування