Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Білому дому рекомендували зберігати матеріали про зв'язки Трампа з РФ

Четвер, 2 березня 2017, 02:36

Управління юрисконсульта Білого дому доручило помічникам президента США Дональда Трампа зберігати матеріали, які можуть бути пов'язані з втручанням Росії у президентські вибори і з супутніми темами.

Про це з посиланням на трьох чиновників адміністрації повідомляє AP.

Меморандум заснований на вимозі демократів з Сенату, які і направили його в Білий дім і в правоохоронні органи. У документі йдеться про необхідність збереження матеріалів, в тому числі про контакти адміністрації Трампа, виборчої кампанії, перехідної команди і всіх, хто виступав від їх імені, з російськими чиновниками і їх посередниками. Комітет розвідки Сенату також зробив аналогічний запит в Білий дім.

Минулого тижня лідер демократів у Сенаті Чак Шумер заявив, що існує реальна тривога, що хтось в адміністрації може спробувати приховати свої зв'язки з Росією шляхом видалення електронних листів, текстів і інших записів, які могли б пролити світло на ці зв'язки.

Як відомо, в ЗМІ з'явилася інформація, що під час виборчої кампанії консультанти високого рівня, близькі до нинішнього президента США Дональда Трампа, були на постійному зв'язку з російськими - нинішніми і колишніми представниками спецслужби, які відомі американській розвідці.

Нагадаємо, ФБР відхилило недавнє прохання Білого дому публічно спростувати повідомлення ЗМІ про зв'язки між радниками Дональда Трампа і росіянами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування