Через три роки ГПУ отримала доступ до камер Ради у справі Євромайдану

Четвер, 2 березня 2017, 12:04
Побиття активістів Майдану в Маріїнському парку

Печерський райсуд Києва надав Генпрокуратурі доступ до камер відеоспостереження на будівлі Верховної Ради.

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 лютого, повідомляють Українські новини.

Як сказано в документі, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні про перевищення повноважень працівниками правоохоронних органів в листопада 2013 - лютому 2014 року, що призвело до масових жертв серед активістів Євромайдану.

У кримінальному провадженні досліджуються обставини умисних вбивств активістів і нанесення тілесних ушкоджень і побоїв громадянам в Києві в зазначений період.

Під час проведення досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на встановлення і отримання записів з камер відеоспостереження, розташованих на будівлях та інших спорудах Майдану Незалежності, Михайлівській площі та Європейської площі, вулиць Хрещатик, Інститутській, Грушевського, Архітектора Городецького, Шовковичній, Липській, Садовій.

У зв'язку з цим Генпрокуратура звернулася до суду з клопотанням про доступ до камер відеоспостереження парламенту.

Суд надав слідчим доступ до камер зовнішнього відеоспостереження Ради, до пристроїв, на які здійснюється запис зображення з зазначених камер, до технічного обладнання та програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюється управління зазначеними камерами.

Також дозволено доступ до апаратного та програмного забезпечення, за допомогою якого можливо встановити місцезнаходження, найменування, типи і види серверів, а також канали зв'язку, IP-адреси, за якими транспортуються дані до серверів з кожної камери спостереження.

Слідчі отримали доступ до документів, якими визначено осіб, відповідальних за систему відеоспостереження, до журналів обліку вхідної та вихідної документації апарату парламенту за період з 30 листопада 2013 року по даний час.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News