У Парижі сталися сутички демонстрантів з поліцією

Понеділок, 20 березня 2017, 01:45

У Парижі, за даними поліції, близько 7500 осіб взяли участь в демонстрації проти поліцейського насильства, під час акції відбулося кілька невеликих сутичок демонстрантів з поліцією, яка застосувала сльозогінний газ.

Про це пише DW.com.

В цілому акція пройшла мирно, проте вже під кінець демонстрації кілька сотень молодих людей в масках стали кидати запалювальні снаряди в бік поліцейських, вони також розбили вітрини декількох банків. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ.

Хода простягнулося від площі Нації на сході французької столиці до площі Республіки в центрі міста. Учасники акції скандували гасла "Поліцейські всюди, справедливість - ніде" і "Зіед, Буна, Тео, Адама - не забудемо, не пробачимо" - в останньому перераховуються імена найвідоміших жертв поліцейського насильства у Франції.

Це вже друга масова демонстрація в Парижі проти зловживання повноваженнями охоронців порядку, ініційована родичами жертв насильства. До участі в ході громадян закликали профспілки, антирасистські і правозахисні організації, ліві партії.

Останнім приводом для протестів стало жорстоке затримання в лютому цього року 22-річного чорношкірого чоловіка на ім'я Тео в паризькому передмісті Ольне-су-Буа, після якого він опинився в лікарні. Раніше насильницькі дії французьких поліцейських не раз приводили до смерті людей. Так, в 2016 році 24-річний Адама Траоре помер після затримання поліцією в Бомон-сюр-Уаз в 32 кілометрах на північ від Парижа. 15-річний та 17-річний підлітки Зіед Бена і Буна Траоре з паризького передмістя Кліші загинули в трансформаторній будці, тікаючи від поліції в 2005 році.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News