НАЗК: Адміністратори реєстру декларацій не кажуть про причини перебоїв

Вівторок, 28 березня 2017, 22:52

Голова НАЗК Наталія Корчак заявляє, що пояснити, чому не працює реєстр декларацій може лише адміністратор держпідприємства "Українські спеціальні системи", який забезпечує роботу системи.

Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці у вівторок ввечері.

"Чому не працює/працює зі збоями/ висить/ лежить Реєстр декларацій? І хто за це відповідає? Чому не працює Реєстр, знає адміністратор Реєстру – ДП "УСС". Підприємство, яке має забезпечувати безперебійну роботу системи і вчасно усувати проблеми технічного характеру", - зазначила Корчак.

За її словами, у вівторок під час наради адміністратор пообіцяв відкоригувати потужності реєстру під кількість необхідних сесій, які не виводитимуть із ладу систему, щоб у середу чиновники могли оприлюднювати декларації.

"Щодо відповідальності. Ми не знімаємо з себе відповідальність,бо НАЗК є власником Реєстру. Але власник і адміністратор на сьогодні – це дві різні організації. Є НАЗК і є ДП "УСС", - зазначила Корчак.

"Протягом останніх днів НАЗК намагається впливати на ДП "УСС", завалюючи підприємство листами і вимагаючи діяти (вжити заходів) в рамках підписаної угоди. Ми не брифінгували й не влаштовували телевізійних шоу, бо не хотіли непотрібного ажіотажу серед декларантів, вірили в обіцяні ДП "УСС" "зробимо в найближчу годину", розуміли й розуміємо, що штучно створений негативний інформаційний потік, розбурханий до рівня військових дій, загрожує життєздатності системи електронного декларування", - додала вона.

Раніше прес-служба НАЗК повідомляла, що відомство завчасно вжило заходів з дооснащення апаратної бази реєстру декларацій, що дозволяє збільшити кількість одночасних сесій у пікових режимах роботи системи до 50 - 70 тисяч. 

"Дооснащення апаратної бази Реєстру виконано відповідно до технічних вимог, наданих адміністратором системи  - Державним підприємством "Українські спеціальні системи", - зазначається у повідомленні.  

Водночас у НАЗК заявили, що "Українські спеціальні системи" не надали інформацію про причини перебоїв та заходи, які проводяться для їх усунення.

Один з членів НАЗК Руслан Рябошапка називає вибухонебезпечною ситуацію, яка склалася з сайтом, де чиновники заповнюють електронні декларації.

Міністерство юстиції готове просити Кабмін провести незалежну оцінку системи електронного декларування та реєстру електронних декларацій через системні збої в роботі реєстру.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News